maandag 19 september 2011

Neymar naar Real Madrid?

Real Madrid lijft het 19-jarige Braziliaanse voetbalwonder Neymar in. Voor het lieve sommetje van zestig miljoen euro. De transfer zou maandag 19 september rond zijn gekomen. Althans, volgens de Spaanse sportkrant Marca. Neymar speelt bij de Braziliaanse club Santos, die het slecht doet in de hoogste betaalde divisie van het Latijns-Amerikaanse land. De jonge voetballer ontkent het bestaan van een nieuw contract. ´´Er is geen enkele deal met Real Madrid. Ik ben al dertig keer verkocht. Ik blijf bij Santos``, zegt Neymar tegen de (Braziliaanse) pers.
Volgens Marca zou de Braziliaanse belofte pas na de Olympische Spelen van 2012 in Londen naar Madrid verhuizen. Die Spelen worden van 27 juli tot 12 augustus gehouden. Neymar: ´´Wat er na de Spelen gebeurt, is onduidelijk. Daar hou ik me niet mee bezig. Er staan tot die tijd zoveel wedstrijden van Santos op het programma. Als het aan mij ligt, blijf ik bij die club.``
De arts van de Spaanse topclub zou samen met Neymar en diens vader gesignaleerd zijn in het particuliere ziekenhuis Hospital São Luiz in de Braziliaanse metropool São Paulo. Voor medische testen, gebruikelijk bij transfers van voetballers. Zegslieden spreken van een bezoek op vrijdag 16 september van tien uur ´s avonds tot half twee in de nacht. Neymar ontkent het bezoek aan het ziekenhuis niet, maar legt uit dat hij er was voor een ´persoonlijk probleem`.
Met de transfer komt een einde aan wat de Brazilianen noemen ´de Neymar-soap`. Bekend is dat de Spaanse aartsrivalen Barcelona en Real Madrid allebei maar al te graag de aanvaller aan willen kopen. Dan zou de Neymar naar Barcelona gaan, dan weer naar Madrid. Tussendoor meldde ook het Engelse Chelsea zich.
Neymar zou de op drie na duurste speler van Real Madrid worden. Alleen Cristiano Ronaldo (96 miljoen euro), Zinedine Zidane (72 miljoen euro) en Kaká (65 miljoen euro) gaan hem voor. Het contract duurt zes seizoenen en voor ieder voetbaljaar ontvangt Neymar zeven miljoen euro.
De Braziliaanse pers brengt aan het licht dat Santos pas in december dit jaar open kaart zal spelen over de kwestie Neymar. Dit in verband met de verkiezingen voor een nieuwe president van de voetbalclub. De huidige president van Santos is Luis Álvaro Ribeiro. Hij wil herkozen worden en een mogelijke transfer van Neymar zou zijn imago kunnen schaden. Curieus, noemt de Braziliaanse pers deze move. Maar move of geen move, de soap Neymar is dus niet ten einde. De afleveringen duren voort, zeker nog tot begin volgend jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten